Pippurihärkää ja puolukka-olutriisiä

Resepti: Sami Garam

4 häränpihviä (Lihatukku - Tamminen)
4 rkl sinappia (Maxisauce Oy, Helsingin sinappi)
1-2 rkl Nomu Espanjan mausteseosta
(Helsinki Foodstock Oy)
1 prk Yosa naturelia (Bioferme Oy)
3 dl riisiä (Makrobios Oy, luomu jasmiini riisi)
½ sipulia
3 rkl rypsiöljyä (Virgino luomu)
3 dl olutta (Luomu Leevi -olut)
3 dl vettä
suolaa
1 tl puolukkajauhetta
(Vavesaarentila Oy, luomu puolukkajauhe)

Paista pihvit molemmin puolin ja sivele niiden pinnoille sinappia ja espanjalaistyyppistä mausteseosta. Kaada Yosa pihvien päälle, kiehauta ja nosta pannu pois hellalta, jotta liha ei kypsy liikaa. Anna pihvien vetäytyä kastikkeessa.

Kuullota riisiä ja silputtua sipulia öljyssä. Kaada olut ja vesi riisien päälle, mausta suolalla ja anna kypsyä hiljakseen kannen alla. Kun riisi on melkein kypsää, sekoita mukaan puolukkajauhe.