Olutpihvi ja pastaa yrttikastikkeen kera

Resepti: Sami Garam

4 häränpihviä (Lihatukku - Tamminen)

2 dl olutta (Luomu Leevi -olut)
suolaa
pippuria
nippu persiljaa (Lassen luomu)
nippu timjamia
1 valkosipulinkynsi

400 g pastaa (Helsingin myllyn luomu pastaa)
100 g siitakesieniä (Polar shiitake)
½ sipulia
½ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä (Virgino luomu)

Marinoi pihvejä oluessa ainakin puoli tuntia. Nosta ne pois marinadista ja kuivaa pinnoiltaan. Paista pihvit molemmin puolin, mausta suolalla ja pippurilla ja pakkaa folionyyttiin vetäytymään. Kaada öljyä pannulle ja paista silputtuja yrttejä ja valkosipulia siinä tovi. Kaada päälle hiukan olutta ja keitä kokoon, hyvin tiiviiksi kastikkeeksi.

Keitä pasta kypsäksi ja valuta vesi pois. Paista viipaloituja siitakesieniä ja suikaloitua sipulia rypsiöljyssä ja lisää pasta pannulle. Sekoita hyvin ja mausta lopuksi olutkastikkeella.